open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
Film o Edinu Džeki nagrađen na prestižnom filmskom festivalu
Dokumentarni film "Edin" snimljen u Rominoj produkciji o životu i karijeri Edina Džeke, nagrađen je na festivalu sportskog filma (FICTS) u Milanu.
12.11.2020. u 16:33
get url
text

Priznanje je dodijeljeno u kategoriji "Filmovi i TV fudbal - igrani film", rezervisanu za hronike, igrane, dokumentarne, filmove, igrane i kratke filmove, priče prvaka, timove i događaje koji se tiču ​​fudbala u raznim aplikacijama, za TV, bioskop i nove tehnološke platforme.

Festival FICTS uživa veliki ugled u svijetu, a podržava ga i Međunarodni olimpijski komitet.

Film prati priču o Dijamantu, od ratnih početaka u Sarajevu, prvih koraka u Željezničara, fenomenu u Wolfsburgu, do osvajanja Premier lige sa Manchester Cityjem i prelaska u Romu.

Osim Džeke u filmu govore i njegovi članovi porodice, saigrači, treneri…

Roma je na svojoj službenoj web stranici čestitala režiseru Davidu Rossiju, a putem video linka obratio se i kapiten naše reprezentacije, zahvalivši se na nagradi.

- Sretan sam zbog nagrade na vrlo važnom festivalu. Hvala svima koji su glasali i onima koji su učestvovali u realizaciji filma. Nadam se da su svi koji su gledali film uživali i saznali koliko su lijepi BiH i Sarajevo - rekao je Džeko.

Film možete pogledati u nastavku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.