open-navfaktor-logo
search
Muzičko-vizuelni spektakl
Film o Eltonu Johnu u kina stiže 30. maja
Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture, a jedini način za prikazivanje ove nesvakidašnje biografije jeste proživljavanje njegove fantazije
21.05.2019. u 07:11
get url
text
Scena iz filma "Rocketman"

Muzičko – vizuelni spektakl u kinima "Rocketman" u kina stiže 30. maja.

"Rocketman" je epska muzička fantazija o necenzurisanoj životnoj priči muzičke zvijezde Eltona Johna. Film o nevjerovatnoj transformaciji stidljivog pijaniste Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu, Eltona Johna, režirao je Dexter Fletcher, dok se u glavnim ulogama pojavljuju Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden i Bryce Dallas Howard.

Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture, a jedini način za prikazivanje ove nesvakidašnje biografije jeste proživljavanje njegove fantazije.

Eltona John je čuveni britanski pjevač, pijanist i kompozitor koji je prodao više od 250 miliona ploča, osvojio pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, Zlatni globus pa čak i Oscara.

U filmu Taron Egerton izvodi neke najpoznatije Eltonove pjesme. Sam Elton John je rekao da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od Tarona.

Distributer za BiH je Una film. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.