Muzičko-vizuelni spektakl

Film o Eltonu Johnu u kina stiže 30. maja

Objavljeno: 21.05.2019. u 07:11

Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture, a jedini način za prikazivanje ove nesvakidašnje biografije jeste proživljavanje njegove fantazije

FOTO: Una film

Muzičko – vizuelni spektakl u kinima "Rocketman" u kina stiže 30. maja.

"Rocketman" je epska muzička fantazija o necenzurisanoj životnoj priči muzičke zvijezde Eltona Johna. Film o nevjerovatnoj transformaciji stidljivog pijaniste Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu, Eltona Johna, režirao je Dexter Fletcher, dok se u glavnim ulogama pojavljuju Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden i Bryce Dallas Howard.

Ova inspirativna priča govori o tome kako je dječak iz malog grada postao ikona pop kulture, a jedini način za prikazivanje ove nesvakidašnje biografije jeste proživljavanje njegove fantazije.

Eltona John je čuveni britanski pjevač, pijanist i kompozitor koji je prodao više od 250 miliona ploča, osvojio pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, Zlatni globus pa čak i Oscara.

U filmu Taron Egerton izvodi neke najpoznatije Eltonove pjesme. Sam Elton John je rekao da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od Tarona.

Distributer za BiH je Una film. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije