open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Filmovi sa repertoara SFF-a i u ljetnom kinu "Safet Zajko"
Sporazumom je potvrđen nastavak dugogodišnje saradnje Sarajevo Film Festivala i Općine Novi Grad Sarajevo
22.07.2019. u 13:16
get url
text
Potpisivanje ugovora SFF-a i Opcine Npovi Grad,

Načelnik Općine Semir Efendić i direktor Obala Art Centra Mirsad Purivatra potpisali su sporazum o saradnji na realizaciji programa 25. Sarajevo Film Festivala koji će ove godine biti održan od 16. do 23. augusta.

Sporazumom je, kako je rečeno, potvrđen nastavak dugogodišnje saradnje Sarajevo Film Festivala i Općine Novi Grad Sarajevo.

-Sarajevo Film Festival sa radošću izlazi iz centra grada i nama je veliko zadovoljstvo da imamo projekcije i u općini Novi Grad -rekao je Purivatra.

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kaže da ljetna kina imaju posebni draž te da ova općina ima sreću da je jedno od ljetnih kina Sarajevo Film Festivala već treću godinu u Centru Safet Zajko koje ima 500 mjesta.

U okviri aktivnosti SFF-a u općini Novi Grad bit će upriličene dnevne i večernje projekcije. Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad”, dok će se večernje projekcije prikazivati u ljetnom kinu "Safet Zajko" Novi Grad. 

Na pozornici ljetnog kina "Safet Zajko" Novi Grad bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina "Metalac" i redovnog programa Festivala.

U slučaju kiše, projekcije iz ljetnog kina "Safet Zajko" bit će premještene u Kino "Novi Grad".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.