Filmska akcija u Americi: NBA zvijezda uhapšena sa kilogramom marihuane

Objavljeno: 11.08.17 u 10:14

Prošlog mjeseca potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sacramento Kingsima vrijedan 24 miliona dolara, a sinoć je u filmskom incidentu uhapšen na ulicama Los Angelesa.

Prilikom hapšenja Z-Bo kod sebe imao kilogram marihuane
Prilikom hapšenja Z-Bo kod sebe imao kilogram marihuane

NBA legenda Zach Randolph sinoć je završio iza rešetaka, a uhapšen je zbog "posjedovanja marihuane s namjerom prodaje", javljaju američki mediji.

Dvostruki je All-Star. U NBA karijeri koja traje 17 godina ima sjajnih 16,8 koševa i 9,3 skokova po utakmici. Zaradio je oko 150 miliona dolara i promijenio je pet klubova.

Za posljednji (Sacramento) upravo je potpisao dvogodišnji ugovor težak 24 miliona, dok je onaj prethodni (Memphis) penzionisao njegov broj 50 nakon što je u historiju kluba ušao s osam godina vjerne službe i kao najbolji skakač (5.612) u historiji, piše Index.

Randolph (36), umjetničkog imena Z-Bo, po svemu navedenom trebao bi u smiraju duge i naporne karijere uživati u zadnjem ugovoru.

Umjesto toga, on je u Wattsu, opasnom dijelu južnog Los Angelesa, blokirao cestu, policajce koji su dolazili na intervenciju gađao kamenjem i bocama, pri čemu je oštetio šest policijskih automobila, a prilikom hapšenja kod sebe je imao kilogram marihuane. Bile su to scene iz akcionih filmova...