Banja Luka

Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića

Objavljeno: 12.03.2019. u 09:18 Autor: B. S.

Davidova majka Suzana, vidno potresena, nije željela davati izjave

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Na Novom groblju u Banjoj Luci danas su ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića.

Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida", kazao je da je ovo jedan od najtužnijih dana od početka "ove borbe".

- Tužan dan za porodicu, grad, ali i za cijelo društvo. Ovo je dan koji nosi snažnu poruku da ovdje ni mrtvi nemaju mira - rekao je Perduv.

On je rekao da je David nakon što je ubijen, "kriminalizovan i blaćen", a da je isto urađeno i sa njegovim roditeljima, kao i svima koji su stali kao podrška porodici Dragičević.

- Ovo je i velika sramota za državu koja je dozvolila da do ovoga dođe i nije uradila ništa da se istraga pokrene sa mrtve tačke - istakao je Perduv.

On je poručio da "Pravda za Davida" nastavlja borbu, te da iako odlazi Davidovo tijelo, on ostaje.

- Borbom za pravdu za Davida, borimo se za sve nas - kazao je Perduv.

VIDEO: Ivica Galović/PIXSELL

Davidova majka Suzana, koja je prisutna na groblju dok traje ekshumacija, nije željela davati izjave. Vidno potresena i uplakana na groblju je u pratnji kćerke i članova "Pravde za Davida".

Odoborenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka izdala je banjalučka zdravstvena inspekcija, a u skladu sa zakonskim procedurama koje su uobičajene u ovakvim slučajevima.

Zahtjev da se ekshumacija odobri na ovaj dan, preko opunomoćenika je podnijela Davidova majka Suzana Radanović uz saglanost oca Davora Dragičevića.

U Facebook grupi "Pravda za Davida objavljeno je da će posmrtni ostaci biti prevezeni u Wiener Neustadt, u blizini Beča.

Navodi se i da će 15. marta Davidovi posmrtni ostaci biti sahranjeni na groblju "Friedhof der Stadt".

Dva dana kasnije, 17. na 18. mart, navršava se tačno godinu dana od Davidovog nestanka. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je ovaj slučaj okarakterisalo kao ubistvo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije