open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Firmino i Salah surovo kaznili Inter, Salzburg držao Bayern na konopcima
Liverpool je većinu meča bio u podređenom položaju protiv Intera u Milanu, ali kući nosi važnu pobjedu koja ih je itekako približila četvrtfinalu Lige evropskih prvaka.  
16.02.2022. u 22:53
get url
text

Redsi su trijumfovali rezultatom 2:0, dok je u drugom meču večerašnjeg programa Salzburg držao Bayern na konopcima 90 minuta, ali su gosti uspjeli izbjeći poraz. Završeno je 1:1.

Za Liverpool su u Milanu pogađali Firmino i Salah.

Prvo poluvrijeme na San Siru okončano je bez pogodaka, a obje ekipe imale su svoje prilike. Mane je u 14. minuti imao dobar pokušaj glavom, ali lopta je otišla iznad gola.

Calhanoglu je u 16. minuti odlično šutirao i pogodio prečku gola Liverpoola.

Inter je dominirao početkom drugog dijela, imao nekoliko opasnih napada koji nisu završeni na najbolji način.

Džeko je u 60. minuti pogodio mrežu, a gol je poništen zbog ofsajda.

Liverpool se trgnuo u 63. minuti i zaprijetio preko rezerviste Diaza, čiji je udarac u posljednjem trenutku izblokirao Škriniar.

U 76. minuti gosti su poveli. Inter je surovo kaznio rezervista Firmino, koji je nakon kornera pobjegao svom čuvaru i glavom pospremio loptu u "malu mrežu". Bio je ovo prvi udarac Liverpoola u okvir gola.

Drugi udarac u okvir gola Liverpool je uputio u 83. minuti i on je završio iza leđa Handanoviča. Svoj osmi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka postigao je Salah.

Edin Džeko igrao je cijeli susret.

U Austriji su remizirali Salzburg i Bayern, a prvak Austrije ostao je bez pobjede u 90. minuti.

Gol za Salzburg postigao je Junior Adamu u 12. minuti, devet minuta nakon što je na travnjaku zamijenio povrijeđenog Noaha Okafora. Austrijanci su njemačkog prvaka držali na konopcima do 90. minute, a onda je Coman pogodio za konačnih 1:1.

Revanši su na programu 8. marta.

Sinoć je PSG na Parku prinčeva rezultatom 1:0 pobijedio Real Madrid, dok je Manchester City u Lisabonu pregazio Sporting rezultatom 5:0.

Naredne sedmice igraju Manchester United - Atletico Madrid, Ajax - Benfica (utorak) i Juventus - Villarreal, Lille - Chelsea (srijeda)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.