open-navfaktor-logo
search
Pripreme
FK Sarajevo: Ko se pojavio na današnjoj prozivci, Marinović odabrao saradnike
Ekipa će naredne sedmice trenirati u Sarajevu, a polazak na pripreme u Hercegovinu zakazan je za 17. januar
11.01.2020. u 14:28
get url
text

Danas je obavljena prozivka igrača Fudbalskog kluba Sarajevo uoči početka priprema za drugi dio sezone. Stručni štab i igrači su održali sastanak, a prvi trening je na rasporedu u ponedjeljak.

Šefu stručnog štaba, Vinku Marinoviću, odazvali su se sljedeći igrači: Krste Velkoski, Mersudin Ahmetović, Amar Rahmanović, Elvis Džafić, Besim Šerbečić, Dušan Hodžić, Vladan Kovačević, Darko Lazić, Mario Crnički, Haris Handžić, Mirko Oremuš, Gedeon Guzina, Slobodan Milanović, Nathan Crepaldi da Cruz, Đani Salčin, Ahmed Hasanović, Armin Imamović, Hamza Bešić, Anel Hebibović, Mufid Salčinović, Amer Dupovac, Nebojša Gavrić, Andrej Đokanović, Numan Kurdić, Selmir Pidro, Bojan Letić, Belmin Dizdarević, Alen Mustafić, Halid Šabanović, Kenan Dervišagić, Matej Marković, Aladin Šišić, Benjamin Tatar i Dino Islamović, dok je Miloš Stanojević odsustvovao zbog visoke temperature.

Pored Marinovića, stručni štab sada čine pomoćni trener Danimir Milkanović, konsultant za fizičku spremu Eldin Jelešković i trener golmana Adi Adilović. Stručni štab i izbor pomoćnika Marinovića bit će kompletiran do početka priprema. Milanković je novo ime na Koševu, a radi se o nekadašnjem treneru golmana U-21 reprezentacije BiH iz ere Darka Nestorovića, a zatim i Vinka Marinovića. Kao  trener je radio  u Tesktilcu i Slogi iz Doboja, a  kao asistent u islandskim klubovima Vestri i Grindavik.

Ekipa će naredne sedmice trenirati u Sarajevu, a polazak na pripreme u Hercegovinu zakazan je za 17. januar gdje će ostati do 21. januara. U Hercegovini je planirana jedna prijateljska utakmica protiv Ljubuškog. Polazak na drugi dio priprema zakazan je za 29. januar. Ekipa će u Antalyji boraviti do 10. februara, a raspored prijateljskih utakmica bit će naknadno utvrđen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.