open-navfaktor-logo
search
Trening u Butmiru
FK Sarajevo: Marinović se suočio s prvim problemima, Dupovac najavio odbranu titule
U zimskom prijelaznom roku teško je pronaći prava pojačanja, kazao je Marinović
13.01.2020. u 12:25
get url
text

Fudbaleri Sarajeva od vikenda su na okupu, a danas su odradili i prvi trening u svom kampu u Butmiru.

Vinko Marinović, novi strateg Bordo tima, imao je priliku na djelu vidjeti svoje izabranike.

{$galerijaFotografija}

- Imamo mali problem sa Stanojevićem, koji ima temperaturu. Ali i on će biti spreman za koji dan. Što se tiče pojačanja, želim da vidim prvo ekipu, iako mi je dobro poznata. U zimskom prijelaznom roku teško je pronaći prava pojačanja. Moramo gledati i broj stranaca, ali u ova dva-tri dana ćemo više razgovarati o tome. Sigurno da ćemo raditi po tom pitanju - kazao je trener Marinović, dodavši:

- Ovdje smo do 17. januara, a onda idemo u Ljubuški gdje ćemo odigrati utakmicu protiv Ljubuškog. Slijedi povratak nazad, te jedna utakmica do odlaska u Antalyju. Za dan-dva ćemo dogovoriti rivale tamo.

Za nove izazove spreman je i defanzivac Amer Dupovac, koji je u prvom dijelu sezone imao nezgodnu povredu.

- Nakon duge pauze, možda i najduže u Evropi, došli smo na početak pripremama. Imamo mjesec i deset dana da se što bolje spremimo. Novi je trener, nove zamisli i na nama je da ispunimo to što se traži od nas. Očekivanja su uvijek ista. Sarajevo uvijek pretenduje za vrh. Zdrav sam i nadam se da ću bolje proći ove pripreme i onda ćemo vidjeti. Imao sam dugu povredu. Završili smo prvi sa bodom prednosti. Teška polusezona je iza nas, evropske utakmice, dosta povreda što nas je dosta poremetilo, ali opet smo završili prvi. Tu je Željezničar, Borac sigurno, Zrinjski koji se pojačao i oni uvijek pretenduju za vrh. Neće biti lagano sačuvati prvo mjesto, ali na nama je da se borimo i da odbranimo titulu - kazao je Dupovac.

Na prvom treningu golman Sarajeva, Vladan Kovačević, rekao je da su igrači spremni za početak priprema i da je atmosfera u ekipi odlična, te se nada da će tako i ostati.

- Relativno duga pauza, skoro mjesec dana. Danas imamo prvi trening i polako se uvodimo u trenažni proces koji nam sleduje. Dobili smo poseban trening od trenera Jeleškovića. To smo svi, nadam se, odradili i sigurno da spremno ulazimo u pripreme. Atmosfera je odlična kao i uvijek. Svi su nasmijani i nadam se da će tako i ostati - kazao je Vladan Kovačević.

Sarajevo uvijek ide na prvo mjesto, kaže Kovačević, te dodaje da vjeruje da će odbraniti titulu.

- Uvijek ću reći, Sarajevo je takav klub da uvijek ide na prvo mjesto. Trenutno smo prvi i vjerujem da možemo odbraniti titulu - poručio je prvi golman Bordo tima.

Odlazi li ili ostaje na Koševu, mladi reprezentativac BiH kaže kako će s klubom razmotriti šta je za njega najbolje.

- Fokusiran sam samo na Sarajevo. Ponude dolaze, i dobro je što dolaze, a na meni i na klubu je da razmotrimo šta je za mene najbolje u ovom trenutku - naglasio je Kovačević.

Prvi trening FK Sarajevo 13.01.2020.
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.