FK Sloboda: Hadžić blizu povratka na Tušanj, ništa od Zečevića

Objavljeno: 11.01.17 u 18:47 Autor: S. Selimović

Golman Mladosti DK Adnan Hadžić blizu je povratka na Tušanj, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih tuzlanskom premijerligašu.

Adnan Hadžić je već nosio dres Slobode
Adnan Hadžić je već nosio dres Slobode

Sloboda je odlaskom Kenana Pirića i Adnana Bobića ostala deficitarna na golmanskoj poziciji, a u iskusnom Hadžiću šef struke Tuzlaka Vlado Jagodić vidi idealnu osobu koja bi popunila praznine među stativama. Hadžić je branio u Slobodi u vrijeme dok je tim vodio trener svih trenera Ćiro Blažević, odnosno kada je ekipa iz grada soli izborila povratak u Premijer ligu BiH.

Vlado Jagodić na raspolaganju ima i mlade čuvare mreže, Filipa Erića i Azira Muminovića.

Pojedini bh. mediji objavili su da će Slobodu pojačati 23-godišnji veznjak Slavije Momir Zečević. No, kako nam je potvrđeno do realizacije tog transfera neće doći.

Još uvijek je nerazjašnjena situacija oko statusa Miljana Govedarice. Na bivšeg mladog repezentativca BiH Vlado Jagodić ne računa, a Govedarica ugovor sa Slobodom ima do ljeta. Tuzlaci nemaju namjeru da se besplatno odreknu usluga ovog krilnog fudbalera. Za njegove usluge je zainteresovan Borac. U Slobodi bi rado napravili trampu. U Banju Luku bi poslali Govedaricu, a iz redove Borca na Tušnju žele veznjaka Ivana Delića.