open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci drugi
FK Sloboda igra sjajno, Žižović zadovoljan: Cilj je stabilizacija i afirmacija mladih igrača
Iza nas je sedam kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
04.09.2021. u 10:09
get url
text

FK Sloboda iz Tuzle je trenutno drugoplasirana ekipa sa 14 bodova. U osmom kolu Tuzlaci na Tušnju dočekuju aktuelnog šampiona - FK Borac.

Problem bi mogao biti nedostatak trojice igrača Josipa Balića, Jasmina Osmića i Muharema Ćivića. Oni su u utakmici protiv FK Željezničar dobili treći žuti karton, što će značiti suspenziju za meč protiv Borca.

U razgovoru za Fenu trener FK Sloboda Mladen Žižović je istakao zadovoljstvo igrom njegove ekipe u dosadašnjem dijelu sezone.

- Ove sezone smo uspjeli od samog početka dobro da se organizujemo, da u konačnici dobro igramo i skupljamo bodove. Treba nastaviti u tome ritmu - izjavio je Žižović.

Istakao je dobru saradnju sa stručnim štabom koji ove sezone čine Adnan Jahić, Edin Ribić, te šef omladinske škole Adnan Buco Osmanhodžić.

Igrači Slobode trenutno uživaju veliku podršku svojih navijača. Stadion je u posljednje vrijeme ispunjen istinskim zaljubljenicima u fudbal, što je prema mišljenju trenera Žižovića prvi pokazatelj da rade dobar posao.

- Cilj ove sezone je da stabilizujemo klub u svakom segmentu, od omladinske škole do prvog tima i da ako se ukaže prilika napravimo jedan iskorak kada je riječ o rezultatima, bez ikakvog imperativa da budemo bolji nego prošle godine i da afirmišemo jednog eventualno dva igrača kroz dobre rezultate Slobode – kazao je Žižović u razgovoru za Fenu.

FK Sloboda pored prvog tima itekako može biti ponosna na svoj omladinski tim koji se kroz školu fudbala priprema u budućnosti za ozbiljna takmičenja u Premijer ligi. Trener prvog tima Mladen Žižović vjeruje da će iz omladinske ekipe sigurno izaći nekoliko kvalitetnih fudbalera.

Svojoj ekipi Žižović za protekli period sezone ne bi zamjerio ništa. Zadovoljan je njihovom igrom na terenu, kao i njihovim odnosom tokom trenažnog procesa.

Kada je riječ o kvaliteti Premijer lige u BiH trener FK Sloboda smatra da ima prostora za napredak, od same infrastrukture do organizacije utakmica, boljeg suđenja i veće kvalitete igre na terenu.

- Imamo dosta mladih, talentovanih igrača. Očekujem neke iskorake i od omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, kako juniorske, tako i U21, s obzirom da ni tu nemamo nekih dobrih rezultata, osim kada je naš trener Sakib Malkočević napravio iskorak s kadetskom reprezentacijom – izjavio je Žižović.

Ovaj iskusni trener smatra da ćemo kvalitetu naše lige popraviti onoga trenutka kada igrače klubovi ne budu prodavali po svaku cijenu, a da još nisu ni formirani u potpunosti. Njegova preporuka je da trebamo poraditi na sportskoj kulturi i pravilnom razvoju mladih fudbalera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.