open-navfaktor-logo
search
Grčevita borba
FK Sloboda: Nikad manje pobjeda i nikad više primljenih golova
Tri pobjede u 18 odigranih mečeva najslabiji je rezultat Slobode od povratka u Premijer ligu BiH
01.12.2019. u 16:53
get url
text

FK Sloboda nije uspio u subotu savladati Tuzla City. Lokalni derbi na Tušnju okončan je rezultatom 1:1, čime je serija Crveno-crnih produžena na čak 10 utakmica bez pobjede.

Posljednji put su Tuzlaci u Premijer ligi Bosne i Hercegovine savladali Borac i to 14. septembra ove godine u osmom kolu prvenstva rezultatom 3:1.

Od tada traje suša na Tušnju, a upravo će ekipa Milenka Bošnjakovića u narednom kolu na gostovanju kod Borca okončati neuspješan jesenji dio prvenstva.

Neuspješan iz više razloga. Tri pobjede u 18 odigranih mečeva najslabiji je rezultat Slobode od povratka u Premijer ligu BiH, odnosno u zadnjih šest sezona.

Poređenja radi, Crveno-crni su pod vodstvom Zlatana Nalića u prošloj sezoni nakon 18 susreta imali skor od sedam pobjeda, četiri remija i sedam poraza, uz 25 bodova na kontu, naspram sadašnjih 17.

Sezonu ranije tim je ostvario učinak od četiri pobjede, četiri remija i 10 poraza.

U sezoni 2016/17. Sloboda je nakon 18 kola imala sedam pobjede, osam remija i samo tri poraza.

Tuzlaci su u takmičarskoj 2015/16. poslije 1620 minuta igre ostvarili rekordnih 12 pobjeda, uz četiri remija i dva poraza.

U prvoj povratničkoj sezoni nakon igranja u nižem rangu Sloboda je poslije 18 mečeva ostvarila skor od pet pobjeda, četiri remija i devet poraza.

Zanimljivo, ove sezone je ekipa iz grada soli primila čak 30 golova u 18 mečeva, a dala 18, što je najslabija gol-razlika (-12) od povratka u elitu. Poređenja radi, u 18 prošlosezonskih kola Sloboda je primila 12, a postigla 11 golova.

Dodajmo na kraju i da je prema podacima Transfermarkta Milenko Bošnjaković prvi trener Slobode koji u šest utakmica nije ostvario niti jednu pobjedu. Ovaj stručnjak je vodio Tuzlake i prva dva kola prošle sezone, također bez trijumfa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.