open-navfaktor-logo
search
Izvinjenje Amoahu
FK Srarajevo se oglasio nakon prijave za rasizam u meču protiv Rudara
Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora, Josepha Amoaha, oglasio se Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.
31.10.2021. u 18:44
get url
text

VEZANI TEKST - Sarajevo prijavljeno zbog rasističkih uvreda, šta je napisao delegat utakmice? 

- Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo ne rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim - ističe se u saopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo. 

Uprava ističe da će Bordo klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena. 

- FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti! - poručio je Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.