open-navfaktor-logo
search
Nova oprema
FK Željezničar dobio novog tehničkog sponzora
Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji u periodu od pet godina počinje od sezone 2020/2021
20.12.2019. u 13:53
get url
text

Renomirani svjetski proizvođač opreme italijanski Macron i Fudbalski klub Željezničar danas su u Bologni potpisali ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji u periodu od pet godina, sa početkom od sezone 2020/2021.

Ugovor su potpisali Giovanni Maruzzi (Chief Sales Officer) i gospodin Tigran Avetisyan (Area Manager) ispred kompanije Macron i Mirza Ustamujić, član Uprave FK Željezničar.

– Jako smo ponosni na ostvareni dogovor i vjerujem da smo postavili nove standarde u bh. sportu. U narednom periodu Željezničar će nositi personalizirane dresove najvećeg kvaliteta i koristiti sponzorski paket milionske vrijednosti. Naravno, radujemo se nastavku saradnje koja je bila ranije jako uspješna i rekao bih sretna što navijači kluba jako dobro pamte. Ovim je jedan od ciljeva za klub koji uskoro obilježava 100 godina ispunjen - istakao je Ustamujić nakon potpisa.

Predsjednik Uprave Admir Džubur istakao je:

– Iako je sam proces dugo trajao, prvenstveno zbog visoko zacrtanih ciljeva, vjerovali smo kao Uprava i dali punu podršku gospodinu Ustamujiću da vodi proces do kraja i ovim putem mu se želim zahvaliti. Na kraju su postavljeni ciljevi u potpunosti ostvareni, čak prevaziđeni. Ovo je put kojim Fudbalski klub Željezničar treba da ide.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Adnan Džindo, predsjednik Skupštine Kluba i Abdurahman Drkić, član Uprave kluba.

Plavi su prošlosti već nosili opremu poznatog italijanskog brenda, i to u sezoni 2011/2012.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.