open-navfaktor-logo
search
Brašno, ulje, riža...
Fortina Vlada najugroženijim građanima dijeli 4.500 paketa
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojila je zaključak po kojem će iz robnih rezervi KS biti izvršena podjela 4.500 paketa prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu najugroženijim kategorijama stanovništa na području Kantona.
30.06.2022. u 14:38
get url
text

Vlada je današnjim zaključkom zadužila Direkciju robnih rezervi KS, da u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, Ministarstvom za boračka pitanja i Kantonalnim centrom za socijalni rad realizira ovu donaciju.

- Prema planu distribucije, 2.709 paketa namijeno je za korisnike prava na topli obrok u javnim kuhinjama, prava na stalnu novčanu pomoć, te korisnicima prava na novčanu naknadu za pomoć i njegu od strane druge osobe licima starijim od 65 godina, dok je za pripadnike boračke populacije planirana podjela 1.500 paketa.

- Paketi će sadržavati osnovne životne namirnice i higijenske proizvode, poput brašna, ulja, tjestenine, riže, mesnih narezaka, pašteta i deterdženata - saopćeno je iz Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.