open-navfaktor-logo
search
Politički direktor NS-a
Forto pisao o "borcu iz šehidske porodice u Podrinju" koji podržava Našu stranku, na Twitteru mu ne vjeruju
Politički direktor Naše stranke i bivši premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izazvao je žestoke reakcije korisnika Twittera nakon posljednje objave na toj društvenoj mreži.
01.07.2020. u 14:02
get url
text

- Kaže mi jedan Sarajlija, borac iz prognane šehidske porodice iz Podrinja: "Samo politika Naše stranke će dovesti do toga da moja djeca jednog dana mogu sigurno otići u moj rodni grad. Drugi nas vode u nesigurnost i podjelu" – napisao je Forto.

Većina korisnika Twittera dijeli mišljenje da je Fortina anegdota dio edicije "Nije se desilo", odnosno da je izmišljena.








Upitnost vjerodostojnosti tvrdnje političkog direktora Naše stranke mnogi crpe u činjenici da ta politička opcija, 12 godina nakon osnivanja, uopće nema regionalne ili lokalne odbore na prostoru entiteta RS, pa tako ni u povratničkim sredinama u Podrinju.



Pregledom lokalnih organizacija Naše stranke pažnju privlači spoznaja da se niti jedna od tih organizacija ne nalazi na prostoru sa većinskim srpskim ili hrvatskim stanovništvom, izuzev Mostara u kojem Naša stranka ima mizernu podršku građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.