open-navfaktor-logo
search
Pregovori u jeku
Forto: Vrijeme je da se u Kantonu Sarajevo naprave promjene
Političke stranke ubrzano pripremaju stranačke liste za predstojeće lokalne izbore. 
15.05.2020. u 14:56
get url
text

Bivši premijer Vlade KS, a sada politički direktor Naše stranke Edin Forto kaže kako su u punom jeku  pregovori koje ova stranka obavlja s drugim političkim subjektima o nastupu na izborima.

- U toku su pregovori između više stranaka, a trenutno su oni fokusirani na Kanton Sarajevo. Kao što znate, od 10 sarajevskih općina u devet su načelnici iz SDA i mislim da je stvarno vrijeme da se udruženim nastupom naprave neke promjene, kako bismo pokazali da je moguće drukčije i na drugi način voditi naše sredine. Nakon što se postigne konačni dogovor u KS, razgovarat ćemo i o drugim sredinama - kaže Forto.

Među gradovima u kojima Naša stranka želi ući u lokalnu vlast je i Tuzla, gdje će odlučiti o tome hoće li Naša stranka imati kandidata za gradonačelnika.

- Nemam nikakve sumnje da će Naša stranka ući u Gradsko vijeće Tuzla. Što se tiče nastupa za gradonačelnika, vrlo je bitno da sve stranke pokažu viziju i da se napravi sinergija da svi zajedno doprinesemo promjenama u društvu. Kakav će konačni rezultat biti tih razgovora, još nisam siguran. Mislim da je još rano govoriti o tome hoćemo li imati kandidata za gradonačelnika, ali vrlo brzo ćemo morati izaći u javnost s nekom vizijom i dogovorom - zaključio je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.