open-navfaktor-logo
search
Kao mlad i oženjen...
Fotelja je moja sudbina: Ko je Adnan Čustović kojeg je Konaković najavio kao novo pojačanje NiP-a
Elmedin Konaković predstavio je javnosti prvo pojačanje Naroda i Pravde u novoj 2021. godini. 
10.01.2021. u 08:32
get url
text

Adnan Čustović, doskorašnji predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Centar, novi je član Naroda i Pravde. Čustović je pristupnicu potpisao u prisustvu predsjednika stranke Elmedina Konakovića, saopćeno je iz ove stranke. Konaković je Čustovića predstavio kao pojačanje iz "realnog sektora", radio je u Službi za uvoz/izvoz Fabrike duhana Sarajevo (FDS).

- Kao mlad, oženjen čovjek, koji čeka dijete sa svojom suprugom, te kao ostvaren čovjek iz realnog sektora, želim da iz temelja sagradimo našu zemlju na principima modernih evropskih vrijednosti i u duhu euroatlantskog diskursa. Želim svom djetetu da pružim život u sigurnoj BiH, državi čiji su svi građani ravnopravni, državi u kojoj mladi radije biraju da ostanu, umjesto napuštanja u potrazi za sigurnijom budućnošću. Pravi put ka takvoj BiH je Narod i Pravda. Put koji, zasigurno, nije jednostavan, ali je temeljit i pravedan - kazao je Čustović.

Čustović je za izvršnog direktora za proizvodnju, inženjering i kapitalne investicije u KJKP Park imenovan u augustu prošle godine, nakon što je ovo javnog preduzeće u raspodjeli među koalicionim partnerima u Kantonu Sarajevo, pripalo Demokratskoj fronti. Kako su mediji tada pisali, Statut ovog preduzeća je mijenjan da bi on mogao biti imenovan na ovu poziciju. 

On je 2016. godine na lokalnim izborima bio i kandidat DF-a za Općinsko vijeće Centar, te član ove stranke od 2015. pa sada do 7. januara. 

- Adnan vas poziva, vas građane, da glasate za savremenu, građansku, demokratsku, evropsku ideju Demokratske fronte koja se naziva sloganom "Za život kakav želiš". Dopustite nam da vam ukažem da mi mladi možemo drugačije. Dopustite da općinu Centar učinimo boljom za život kako za mlade, tako i za starije. Dopustite da Centar bude Centar, bilo da se radi o Hrastovima ili Marijinom Dvoru, bilo da se radi o Nahorevu ili Višnjiku, bilo da se radi o Soukbunaru ili Breci, bilo da se radi o Mejtašu ili Baricama. Mi želimo promjene, a vi? - poručuje vam naš kandidat sa rednim brojem 12, stoji na FB stranici DF-a. 

Ne treba biti "baba Vanga" pa naslutiti da bi u pozadini ovog stranačkog transfera pored želje da se "iz temelja" nešto promijeni mogla  biti i namjera zadržavanja direktorske pozicije, s obzirom na to da DF više nije u vlasti u Kantonu Sarajevo, te se na vrijeme treba osigurati fotelja.  

Inače, mlađahni Čustović koji je predstavljen kao "jako stranačko pojačanje NiP-a" bi omogao poslužiti i kao "školski primjer uhljeba, od kojih se "Konaković ježi".

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.