open-navfaktor-logo
search
Zlato za Trikolore
Francuzi se revanširali Dancima za poraz u finalu Igara 2016. godine
Rukometnaši Francuske novi su olimpijski prvaci nakon što su u finalu sa 25:23 savladali sada već bivše prvake Dance.
07.08.2021. u 15:37
get url
text

Francuska je dominirala prvim poluvremenom, koje je okončala prenošću 14:10, no mnogo bolji i zanimljiviji rukomet viđen je u nastavku susreta.

Sjajnom igrom sredinom drugog poluvremena Danci su uspjeli smanjiti prednost Francuske na svega jedan gol zaostatka, iako su Trikolori samo nekoliko minuta ranije imali čak pet golova prednosti (21:16). Ipak, odlična serija Danaca, koje je predvodio Mikkel Hansen, istoptila je prednost Francuske na 22:21 u 49. minuti susreta.

Ipak, Francuzi su nakon time-out odlično posložili svoju odbranu, Vincent Gerard je uvezao dvije odbrane, pa je njegov tim poveo sa 23:21.

Šest minuta prije kraja Yann Genty je "skinuo" sedmerac Hansenu, ali se već u narednom napadu Danska vratila na "minus jedan".

Danska je u imala posljednji napada za izjednačenje kod rezultata 24:23, ali jedna greška je donijela posjed Francuzima, a Fabregas je s centra pogodio za konačnih 25:23 i olimpijsko zlato za Francusku.

Fantastični Hansen je u finalnom meču postigao devet golova što mu je bilo dovoljno da sruši nadmaši rekord po broju datih pogodaka na olimpijskom turniru iz Atine 2004. godine. Šest je za Dance postigao Gidsel, ali im ni to nije pomoglo.

Remili sa pet golova bio je najefikasniji igrač novih olimpijskih prvaka, koji su se današnjom pobjedom Dancima revaširali za poraz u finalu na Igrama u Rio de Janeiru.

Ranije danas Španija je sa 33:31 savladala Egipt i tako stigla do bronzane medalje

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.