open-navfaktor-logo
search
Menadžer Chelseaja
Frank Lampard: Nije ispravno da se fudbaleri testiraju na COVID-19 prije medicinara
Šef stručnog štaba engleskog premijerligaša Chelseaja Frank Lampard izjavio je da bi medicinsko osoblje trebalo imati prednost u odnosu na fudbalere kada je riječ o testiranju na koronavirus u jeku pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).
03.05.2020. u 19:46
get url
text

U Engleskoj se raspravlja o pripremama za nastavak Premier lige koja je obustavljena zbog pandemije, a najavljeno je da će svi fudbaleri prije povratka na treninge biti testirani na koronavirus.

Trener londonskih "plavaca" Lampard je za britanske medije kazao kako se o tom testiranju treba dobro razmisliti.

- Ne znam koliki je broj testova koji su izvršeni za medicinsko osoblje Nacionalnog zdravstvenog sistema koji mjesecima vode nevjerovatnu borbu s pandemijom. Smatram da nije ispravno da se fudbaleri testiraju prije medicinskih radnika koji su na prvim frontovima borbe protiv virusa. Nadam se da tako ne mislim samo ja - kazao je Lampard.

Ističući kako u svijetu postoji želja da se nastave fudbalska takmičenja, Lampard je kazao da je fudbal timska igra s direktnim fizičkim kontaktom i da su zdravlje fudbalera i osoblja izuzetno važni.

- Svima nam nedostaje fudbal, ali kako ćemo se vratiti na terene bez izlaganja fudbalera riziku. Moramo se suočiti s tom stvarnošću i biti realni - poručio je Lampard.

Premier liga u Engleskoj je obustavljena 13. marta, a još uvijek nije poznato kada bi se mogle nastaviti utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.