Recept iz BiH

FS Gane dobio Komitet za normalizaciju

Objavljeno: 29.08.2018. u 19:56

Baš kao i svojevremeno Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, tako i Fudbalski savez Gane, svoj statut mora prilagoditi FIFA-inim odredbama.

FOTO: EPA

Proizvod nedavnog sastanka između predstavnika FIFA-e i vlasti Gane je odluka da fudbalski savez ove afričke zemlje dobije Komitet za normalizaciju.

Čini se kako FIFA uspješno primjenjuje recept koji je "testiran" u Bosni i Hercegovini, a koji je dao prilično dobre rezultate.

Baš kao što je to svojevremeno učinio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, tako i Fudbalski savez Gane, svoj statut mora prilagoditi FIFA-inim odredbama.

Članovi Komiteta za normalnizaciju bit će tek odabrani, a ovo tijelo Fudbalskim savezom Gane trebalo bi rukovoditi do 31. marta 2019. godine, što je krajnji datum koji je FIFA postavila kao rok za rješavanje i prilagođavanje statuta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije