open-navfaktor-logo
search
Ne žele polemisati
FSBiH reagovao na pisanje Faktora o zastavi ispred zgrade Saveza
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine reagovao je na tekst objavljen na portalu Faktor u kojem smo napisali kako je zastava ispred zgrade Saveza postavljena neopako i neispravno.
27.05.2022. u 15:54
get url
text

- FSBiH ovim putem želi reagovati na natpise u pojedinim medijima o načinu na koji je postavljena zastava BiH ispred administrativne zgrade.

VEZANI TEKST - Državna zastava ispred FSBiH postavljena naopako i nepropisno

U potpunosti podržavamo novinarsku slobodu i pravo na slobodan govor svakog pojedinca. Međutim, ne možemo razumjeti potrebu da lično mišljenje i stavovi budu mjerilo na osnovu kojeg se procjenjuje da li je državna zastava postavljena u skladu sa zakonom.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na sjednici Predstavničkog doma održanoj 6. juna 2001. godine i na sjednici Doma naroda održanoj 23. maja 2001. godine, usvojila je Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine, u kojem nije jasno precizirano kako se zastava u vertikalnom položaju službeno ističe.

Nemamo namjeru voditi polemiku da li je zastava ispred zgrade FSBiH u Sarajevu postavljena pravilno. Ipak, na linkovima ispod su objašnjenja data jednoj medijskoj kući u različitim vremenskim okvirima, koja potvrđuju da ne postoji jedinstveno, zvanično tumačenje nadležnog organa - napisali su na zvaničnoj stranici FSBiH uz postavljene linkove (link 1 i link 2).

Iz Saveza su podijelili link teksta sa N1, u koji je umetnuta fotografija na kojoj se vidi kako je ispravno i dopušteno postaviti zastavu BiH, a kako nedopušteno.

Pogledajte i procijenite sami da li je zastava ispred zgrade FSBiH postavljena ispravno ili neispravno, odnosno nedopušteno, kako piše u linku koji je podijelio FSBiH.

Nadamo se da će iz FSBiH odgovoriti i na mnogobrojna pitanja navijača: zašto nisu čestitali 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.