open-navfaktor-logo
search
Vanredna Skupština
FSKS bira predsjednika: Ko će naslijediti Galiba Kulovca - Hamdo Spahić ili Mesud Jusufović?
Vanredna Skupština Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo bit će održana u četvrtak u 17 sati u prostorijama FSBiH.
10.11.2021. u 20:54
get url
text

Vanredno zasjedanje je zakazano nakon pismenog zahtjeva natpolovičnog broja članova Skupštine, a jedna od glavnih tema je izbor novog predsjednika FSKS.

VEZANI TEKST - Potvrdio za Faktor: Evo zbog čega je Galib Kulovac napustio mjesto predsjednika FSKS

- Nakon neopozive ostavke Galiba Kulovca, predsjednika Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo iz zdravstvenih razloga, a na zahtjev natpolovičnog broja članova Skupštine Izvršni odbor FSKS donio je odluku o sazivanju Vanredne Skupštine u skladu sa članom 25. tačka 1 Statuta FSKS - piše o obrazloženju poziva koji je stigao skupštinskim delegatima.

Kako je potvrđeno za Faktor, dvojica kandidata o kojima će se izjašnjavati skupštinski delegati su Hamdo Spahić, bivši direktor sarajevskog Olimpica (klub u međuvremenu ugašen) i Mesud Jusufović.

VEZANI TEKST - Zašto u FSKS vrše pritisak da Galib Kulovac "povuče" ostavku?

Jusufović je prijedlog FK Vratnik, dok su Spahića navodno predložili "sportski radnici".

Podsjetimo, Kulovac je ostavku podnio 19. augusta ove godine, a osim zdravstvenih razloga tada je naveo i određena previranja u Savezu.

- Ovo je konačna odluka. Povlačim se prije svega zbog godina i zdravstvenih razloga, ali i određenih previranja u Savezu. Želim da dođe neko mlađi sa više energije - rekao je tada Kulovac za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.