Ponedjeljak, 17.05.2021.

FUCZ i ove godine podrška učesnicima "Marša mira"

Predstavnici FUCZ od početka su uključeni u rad Organizacionog odbora i Pododbora za organizaciju “Marša mira” i kroz sve aktivnosti u vezi s pripremom za održavanje ovogodišnjeg Marša mira, stavivši na raspolaganje kompletno ljudstvo, opremu i vozila

Federalna uprava civilne zaštite i ove godine je sa ljudstvom, terenskim vozilima sa prikolicama, cisternama za vodu, šatorima i ostalom opremom podrška učesnicima "Marša mira 2019” u okviru obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Predstavnici FUCZ od početka su uključeni u rad Organizacionog odbora i Pododbora za organizaciju “Marša mira” i kroz sve aktivnosti u vezi s pripremom za održavanje ovogodišnjeg Marša mira, stavivši na raspolaganje kompletno ljudstvo, opremu i vozila.

Timovi FUCZ jučer, 7. jula, stigli su u Nezuk u općini Sapna, dovezli opremu, obavili potrebne pripreme i podigli kamp za učesnike, gdje je već sinoć počelo okupljanje učesnika ovogodišnjeg Marša mira.

Rano jutros timovi FUCZ uspostavili su šatorski kamp sa medicinskom tačkom u mjestu Liplje u općini Zvornik.

FUCZ pratit će učesnike Marša mira čitavom trasom i pružati im podršku sve do Memorijalnog centra u Potočarima gdje će 11. jula biti obavljena komemoracija i dženaza za 33 žrtve genocida u sklopu obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice – saopćeno je iz FUCZ.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh