open-navfaktor-logo
search
Član Paderborna
Fudbaler koji nosi zaštitnu kacigu ima zanimljivu ideju
Upravo ova kaciga, koju nosi i dan danas, omogućila mu je da se vrati na fudbalski teren samo mjesec nakon teške povrede
21.08.2019. u 15:43
get url
text

Fudbaleri Paderborna poraženi su na startu nove bundesligaške sezone u gostima kod Bayer Leverkusena s 3:2.

Klaus Gjasula odigrao je svih 90 minuta za gostujući tim, a zaštitna kaciga koju je nosio na glavi privukla je znatiželju brojnih navijača i ljubitelja njemačkog fudbala.

- Mislim da bi bilo korisno kada bi svi fudbaleri nosili ovakvu zaštitu. Možda bi to izgledalo malo smiješno na terenu, ali vjerujem da bi bilo dobro za zdravlje fudbalera - rekao je 29-godišnji Gjasula nakon utakmice.

Ovaj fudbaler je prije šest godina, igrajući za Offenbach, zadobio tešku povredu glave, tačnije jagodične kosti, nakon čega je bio primoran nositi zaštitnu kacigu koja je napravljena od kombinacije karbona i pjene. Upravo ova kaciga, koju nosi i dan danas, omogućila mu je da se vrati na fudbalski teren samo mjesec nakon teške povrede.

Gjasula nije jedini fudbaler koji nosi zaštitnu kacigu. Slična zaštita obilježila je dobar bio karijere legendarnog češkog golmana Petra Čecha koji je ovoga ljeta odlučio okončati igračku karijeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.