open-navfaktor-logo
search
London
Fudbaler Kurt Zouma osuđen na 180 sati društveno korisnog rada zbog udaranja mačke
Odbrambeni igrač engleskog premierligaša West Hama Kurt Zouma osuđen je na 180 sati neplaćenog društveno korisnog rada i novčanu kaznu, nakon što je priznao krivicu da je šutirao i udara svoju mačku.
01.06.2022. u 12:32
get url
text

Kako javlja Sky Sports, Zouma je osuđen na 180 sati neplaćenog društveno korisnog rada, naloženo mu je da plati troškove od 8.887 funti i zabranjeno mu je posjedovanje mačaka na pet godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Sudija je uzeo u obzir da braća nisu ranije činili prekršaje i priznali su krivicu u najkraćem roku, kao i činjenicu da je fudbaler kažnjen sa 250.000 funti od West Hama.

Zouma je stigao u srijedu na Sud u Londonu kako bi prisustvovao izricanju presude.

Dvadesetsedmogodišnji Zouma optužen je da je 6. februara nanio nepotrebnu patnju zaštićenoj životinji kada ju je udario nogom u stomak i po glavi.

Na snimku objavljenom na društvenoj mreži, koji je izazvao gnjev javnosti, 27-godišnji francuski defanzivac udara mačku nogom, dok sve to snima njegov brat Yoan Zouma koji je optužen za pomaganje, podržavanje, savjetovanje ili navođenje Kurta Zoume da počini krivično djelo. Yoan je osuđen na 140 sati neplaćenog društvenog rada.

Tri dana nakon incidenta organizacija za zaštitu životinja u Engleskoj i Velsu uklonila je dvije mačke iz Zoumine kuće i one su i dalje pod zaštitom Kraljevskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA).

VEZANI TEKST - Zouma kažnjen zbog šutiranja mačke: Ostao bez dvije plaće, Adidas raskinuo ugovor sa njim, oduzeti mu ljubimci...

Glavni inspektor RSPCA Dermot Murphy rekao je kako se nada da će ovaj slučaj "poslužiti kao podsjetnik da sve životinje zaslužuju da se prema njima postupa s ljubaznošću, saosjećanjem i poštovanjem i da nećemo tolerisati okrutnost bilo koga".

U međuvremenu, West Ham United je saopćio da je klub kaznio francuskog defanzivca i da podržava istragu RSPCA.

Klub je dodao da se Zouma "izuzetno kaje" zbog maltretiranja svojih ljubimaca.

Zouma se 24. maja pojavio pred sudom i tada se izjasnio krivim po optužnici za šutiranje i udaranje mačke.

Bivši defanzivac Chelseaja, s kojim je postao dvostruki engleski prvak, stigao je West Ham 2021. godine i s Čekićarima ima ugovor do 2025.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.