open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Fudbalere Slobode jedna stvar posebno motiviše pred duel sa Tuzla Cityjem
Fudbaleri Slobode pripremaju se za naredni premijerligaški izazov, a to će biti gradski derbi protiv lidera prvenstva Tuzla Cityja.
16.09.2021. u 19:42
get url
text

Bit će do duel od kojeg se puno očekuje s obzirom na to da su obje ekipe visokopozicionirane na tabeli.

- Tuzla City je sigurno jedna kvalitetna ekipa, očekujemo dobru atmosferu. Pripreme za utakmicu teku po planu. Nadam se da ćemo svi u dobrom i zdravom raspoloženju dočekati ovaj susret - kazao je naš Mladen Veselinović.

VEZANI TEKST - Mogu li navijači Slobode na tuzlanski derbi?

To što je Tuzla City trenutno prvi na tabeli  Premijer lige BiH samo je dodatna motivacija za izabranike Mladena Žižovića.

- Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Vidjeli smo da su kvalitetan protivnik. Njihovi rezultati to pokazuju. Mi smo dobro radili tokom čitave sedmice i jedva čekamo subotu i da istrčimo na teren i pokušamo uzeti tri boda - rekao je Saša Maksimović.

Istog mišljenja je i trener Crveno-crnih. 

- Imamo veliki motiv da se borimo za pobjedu s obzirom na to da je Tuzla City prvi na tabeli i da trenutno dobro igraju. Pokušat ćemo da uz podršku navijača dođemo do bodova i nadamo se pobjedi - naglasio je je šef stručnog štaba Mladen Žižović.

Od 2017. godine pa do danas Sloboda i Tuzla City odigrali su ukupno deset utakmica od čega Tuzla City ima četiri pobjede, Sloboda dvije, a četiri utakmice su završene neriješeno. 

Naredni duel je na programu u subotu, 18. septembra, sa početkom u 18.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.