open-navfaktor-logo
search
Zadnje kolo
Fudbaleri Partizana se plasirali u playoff Konferencijske lige, Roma slavila protiv CSKA iz Sofije
Odigrani su mečevi šestog kola grupne faze Konferencijske lige u grupama A, B, C i D.
09.12.2021. u 20:38
get url
text

U prvom susretu grupe A Maccabi Tel Aviv je u gostima podijelio bodove sa Alashkertom, rezultatom 1:1 , dok su fudbaleri LASK-a slavili protiv finskog HJK-a rezultatom 3:0.

Putnici u narednu fazu ovog takmičenja su bili poznati i prije posljednjeg kola. Prvoplasirani je LASK, na drugom mjestu je završio Maccabi, HJK je trećeplasirani, dok je na posljednjem mjestu Alashkert.

Grupa B je možda i najzanimljivija grupa ove sezone u Konferencijskoj ligi. Gent je prije ovog kola ostvario plasman dalje, dok se sva tri ostala kruga borila za drugo mjesto koje vodi u narednu fazu takmičenja. Gent je protiv Flore slavio sa 1:0, dok su fudbaleri Partizana u Beogradu remijem protiv Anorthosis 1:1 obezbijedili plasman u narednu fazu takmičenja. Bh. reprezentativac Siniša Saničanin je u redovima Partizana odigrao cijeli susret.

Roma je u grupi C savladala CSKA iz Sofije sa 3:2. Bh napadač. Hamza Čataković je u igru ušao u 63. minuti a desetak minuta kasnije postigao je pogodak za CSKA za 3:1. Drugi susret ove grupe donio nam je duel između Zorye i Bodoa koje je najpozitivnije iznenađenje ove sezone u evropskim takmičenjima, utakmica je završila rezultatom 1:1.

Bodo i Roma su ostvarili plasman u narednu fazu takmičenja, dok se Zorya i CSKA Sofia ove sezone opraštaju od Evrope.

Grupa D donijela nam je duele Alkmaar - Randers i Cluj - Jablonec. Alkmaar je na domaćem terenu pobijedio Randersa sa 1:0. Cluj je pobijedio Jablonec sa 2:0.

Alkmaar je već od ranije ostvario plasman u osminu finala, pridružili su mu se i fudbaleri Randersa koji će kao drugoplasirani svoj put nastaviti u šesnaestini finala, Jablonec je večerašnjim porazom završio kao treći, dok je Cluj završio na razočaravajućem četvrtom mjestu.

 

 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.