open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci uzdrmani
Fudbaleri Tuzla Cityja protiv Borca traže put za izlazak iz krize
U jednom od derbija 26. kola Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u subotu od 15 sati snage će odmjeriti Tuzla City i Borac iz Banje Luke.
15.04.2022. u 12:45
get url
text

Nakon remija sa Radnikom iz Bijeljine (3:3) u prošlom kolu došlo je do sporazumnog raskida saradnje sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem. Ekipu će u duelu sa Borcem predvoditi njegov pomoćnik Selver Ahmetović, koji je na konferenciji za medije izjavio da će u utakmici sa Borcem tražiti izlaz iz krize.

- Borac vjerovatno dolazi na Tušanj po svoju šansu za priključak vrhu tabele. Proteklih sedam dana smo radili na uigravanju i stabilnosti ekipe. Tim je malo uzdrman odlaskom Husrefa Musemića i minulim rezultatima, ali ćemo tražiti izlaz iz krize u ovoj utakmici. Svi igrači, izuzev Hasanovića, su u kombinacijama za početni sastav - kazao je Ahmetović.

Prvotimac Mustafa Šukilović je izjavio kako ih očekuje zahtjevan meč jer dobro poznaju ekipu Borca.

- Borac je kvalitetan tim. Mi dobro treniramo cijelu sedmicu i nadamo se da ćemo to prenijeti na teren i doći do tri boda. Atmosfera je malo poljuljana, ali nadam se da ćemo što prije izaći iz te krize i već sutra doći do dobrog rezultata - optimističan je Šukilović.

Utakmica Tuzla City - Borac igra se u subotu na stadionu Tušanj od 15 sati, a za glavnog sudiju određen je Antoni Bandić iz Gruda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.