open-navfaktor-logo
search
Prekinut štrajk
Fudbalerima Slobode isplaćene plaće
Fudbaleri Slobode tako se vraćaju u trenažni proces, a već sutra ih čeka meč protiv Mladosti na domaćem terenu
17.05.2019. u 15:46
get url
text

Fudbaleri Slobode zbog neisplaćenih plaća jučer su odbili trenirati, pojavivši se u klupskim prostorijama u namjeri da obave razgovore sa čelnicima kluba.

Taj potez pokazao se kao pravi, jer je uslijedila brza reakcija i traženi novac se našao na kontu igrača. Obaveze nisu izmirene prema stručnom štabu, ali obećano je da će se to dogoditi suta.

Fudbaleri Slobode tako se vraćaju u trenažni proces, a već sutra ih čeka meč protiv Mladosti na domaćem terenu. Upravni odbor kluba odlučio je počastiti navijače besplatnim ulazom, a sjeverna tribina će biti zatvorena iz tehničkih razloga.

Menadžment Slobode konstantno ima problema u poslovanju zbog ranijih dugovanja. To se obično odražava na proces licenciranja, pa Prvostepena komisija nije Tuzlacima izdala licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama sa Tušnja sve obaveze su izmirene, tako da bi Drugostepena komisija za licenciranje trebala ponišiti odluku Prvostepene komisije i odobriti nastup Tuzlacima u Premijer ligi BiH naredne sezone.

Sloboda ove godine obilježava veliki jubilej - 100 godina postojanja kluba. Rođendan će biti obilježen utakmicom protiv zagrebačkog Dinama na Tušnju.

Još uvijek nije poznato ni kakve su ambicije Slobode za iduću sezonu, od čega zavisi i status trenera Zlatana Nalića.

Prema najavama, on će ostati samo u slučaju da se Crveno-crni adekvatno pojačaju i bore za jedan od trofeja, odnosno za izlazak na euroscenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.