open-navfaktor-logo
search
Podignute tenzije
Fudbalska reprezentacija SAD-a otkazala pripreme u Kataru
Iz USS-a su saopćili da rade na pronalasku alternativnog aranžmana za pripreme
04.01.2020. u 11:27
get url
text

Fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država (USS) otkazao je pripreme muške reprezentacije u Kataru zbog kako su naveli "podizanja tenzija" u regiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija SAD-a se trebala pripremati u Dohi od 5. do 25. januara uoči prijateljske utakmice sa Kostarikom u Californiji, koja je na programu 1. februara. Iz USS-a su saopćili da rade na pronalasku alternativnog aranžmana za pripreme.

- U kontaktu smo s Fudbalskim savezom Katara kako bismo u bliskoj budućnosti pronašli priliku da naš tim doživi i osjeti katarske vrhunske sadržaje i gostoprimstvo - navodi se u saopćenju.

Inače, Katar će biti domaćin Svjetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine.

Komandant Qassem Soleimani, koji je predvodio elitnu jedinicu Iranske revolucionarne garde, ubijen je u petak u vazdušnom napadu na Bagdad, a Ministarstvo odbrane SAD-a je saopćilo da su napad izvele američke snage po direktivi predsjednika te zemlje Donalda Trumpa.

Pentagon je optužio Soleimanija da je planirao izvesti napade na američke diplomate i službenike u Iraku i regiji, istakavši da je ubijeni vođa odgovoran za smrt stotina Amerikanaca i koalicionih partnera.

Iranski vjerski lider Ali Khamenei najavio je oštar odgovor na američki napad, a u Iranu je proglašena trodnevna žalost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.