open-navfaktor-logo
search
Druženje u Mostaru
Fudbalske sudije i instruktori iz BiH u još jednoj humanitarnoj akciji
Malonogometni turnir fudbalskih sudija iz BiH ove godine održan je u Mostaru.
Merima Čustović
04.02.2020. u 15:08
get url
text

Organizator Četvrtog tradicionalnog turnira sudijskih udruženja N/FSBiH pod nazivom "Suci humanitarci" bilo je udruženje/Udruga nogometnih/fudbalskih sudija i instruktora suđenja HNK/Ž. Svrha ovih okupljanja je humanitarna misija kojom su kroz skupljanje ličnih donacija, sudije i instruktori iz cijele BiH ovaj put obradovali Caritasovu radionicu osoba sa invaliditetom Nazaret , Emanuel i Betlehem kao i Udruženje roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama Sunce Mostar. 

Masovnost je bila na zavidnom nivou, u čemu su prednjačili sudije i instruktori iz Sarajeva, dok je jedinu mrlju na turnir bacila ekipa iz Posavskog kantona neodazivanjem i nedolaskom u Mostar, čime su izbjegli učešće u humanitarnoj misiji.

Dosadašnjim osvajačima - Sarajevo (dva puta) i Travnik (jednom) pridružila se ekipa HNK/ZHŽ koja je u finalu pobijedila sudije iz Tuzle. Treće mjesto pripalo je ekipi Sarajevo - Goražde.

Posebnu zahvalnost organizatori izražavaju ljudima iz FSBiH - Elvedinu Begiću, Ivanu Beusu, Seadu Kajtazu i Draganu Soldi, te Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Mostara, koji su svojim prisustvom i učešćem uveličali ovu humanitarnu tradiciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.