open-navfaktor-logo
search
Bogata premija
Fudbalskim reprezentativcima Sjeverne Makedonije 100.000 eura
Sjeverna Makedonija je sinoć s dva gola Elifa Elmasa pobijedila Sloveniju u Skoplju sa 2:1
11.10.2019. u 14:49
get url
text

Fudbalski reprezentativci i stručni štab Sjeverne Makedonije podijelit će nagradu od 100.000 eura za pobjedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, najavila je u petak nacionalna fudbalska federacija.

Predsjednik Fudbalske federacije Makedonije (FFM) Muamed Sejdini je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u dosadašnjem dijelu kvalifikacija i rekao da želi da se ta priča produži i da bude još bolja, prenose mediji.

Sejdini je istakao da je rukovostvo FFM obećalo i da će reprezentaciji isplatiti premiju od 100.000 eura kao nagradu za trud i rezultate.

Sjeverna Makedonija je sinoć s dva gola Elifa Elmasa pobijedila Sloveniju u Skoplju sa 2:1 i ostala u igri za drugo mjesto u grupi i plasman na Europsko prvenstvo 2020.

Makedonci su treći na tabeli Grupe G s 11 bodova, pet manje od prvoplasirane Poljske i dva manje od drugoplasirane Austrije. Također, 11 bodova ima i Slovenija na četvrtom mjestu. Izrael ima osam, a posljednjeplasirana Latvija je bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.