open-navfaktor-logo
search
Tešanj
FUP uhapsio 23-godišnjaka zbog krivotvorenja kreditnih kartica
Pripadnici Federalne uprave policije su danas, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela "krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja" uhapsila jednu osobu iz Tešnja inicijala M. U. (1997). 
01.12.2020. u 13:26
get url
text

U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su po naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi naredbom suda, a koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom i oni će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. 

Uhapšeni je priveden u službene prostorije Policijske uprave Tešanj, gdje će biti kriminalistički obrađen, te će u zakonskom roku biti predat uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. 

Pretresi su vršeni uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz FUP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.