Gadžić povodom 20. rođendana: Aluminij je div koji se uspravlja

Objavljeno: 15.03.17 u 18:11

U društvu brojnih zvanica sa svih nivoa vlasti u BiH, predvođenih hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Aluminij d.d. Mostar obilježio je danas jubilarni 20. rođendan, odnosno 20. godišnjicu poslijeratne obnove rada.

Zvanice iz svih nivoa vlasti u BiH obilježile jubilarni 20. rođendan Aluminija
Zvanice iz svih nivoa vlasti u BiH obilježile jubilarni 20. rođendan Aluminija

Direktor Društva Mario Gadžić obratio se okupljenim predstavnicima politike i vlasti, članovima diplomatskoga zbora, čelnim ljudima glavnih partnerskih poduzeća Aluminija i uopće uglednicima iz privrednim, kulturnog i znanstvenog života.

Pprenio je poruku punu optimizma, obznanivši kako je mostarska tvornica prva dva mjeseca tekuće godine završila s malenom, ali itekako značajnom dobiti koja svjedoči ispravnost smjera kojim se kreće Uprava, saopćeno je iz Aluminija.

- Sve što je vezano za Aluminij potpada pod zakon velikih brojki i sve što se ovdje događa, događa se u divovskim proporcijama. Te bremenite 1997. trebalo je imati i hrabrosti i vizije podići ovoga hercegovačkog hranitelja iz ratnoga uništenja, ali i lani je trebalo imati i hrabrosti i vizije povući ga sa samoga ruba ponora. Aluminij je u samoj završnici 2016. napravio iskorak s pozicije izglasavanja stečaja i nepovratnoga uništenja, do pozicije polaganoga, ali sigurnoga oporavka. U snažnom zamahu provodimo cjelovito restrukturiranje i prvi pokazatelji ohrabrujućom su potvrdom ispravnoga smjera naše plovidbe, kako našim vlasnicima i predstavnicima vlasti, tako i svakomu našem poslovnom partneru, banci i vjerovniku, ukratko svakomu našem prijatelju koji nam je pružio razumijevanje i potporu, bez kojih ne bismo imali šansu uskočiti u ovaj zahtjevni okršaj s katastrofom koja nam se bila nadvila nad glavama. Aluminij više nije na koljenima, nego je div koji se uspravlja – kazao je Gadžić.

Nakon današnje svečanosti, s više od stotinu okupljenih zvanica, među kojima su bili i predsjednik Federacije BiH, zamjenici i savjetnici ministara s državne i federalne razine vlasti, predsjednik Vlade HNK-a, mostarski gradski poglavar, direktori elektroprivreda u FBiH, direktor Elektroprijenosa, direktori najvećih komercijalnih banaka u BiH, direktori i članovi uprava gotovo svih metaloprerađivačkih tvornica u BiH i brojni drugi, večeras u 21 sat slijedi gala-večer u Galeriji Aluminij.

Riječ je o otvorenju izložbe vrhunskih umjetnina, nazvane 50 za 20, kojom Aluminij nesebično daruje zajednicu iz koje je potekao, slaveći sa svim žiteljima Mostara, Hercegovine i cjelokupne BiH, navodi se u saopćenju.