Bihać

Galijašević i Jusić će biti predati Tužilaštvu, Redžić i Ibrahimpašić na slobodi

Objavljeno: 13.11.2018. u 09:55

Svi oni se, navodno, dovode u vezu sa slučajem “Komrad” kada je Grad Bihać otkupio zemljište uz naknadu da bi ovu parcelu u centru grada prodao investitoru kompaniji “Agram”iz Zagreba koji gradi objekat vrijedan 40 miliona maraka

Emdžad Galijašević FOTO: ARHIV

Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i predsjednik GO SDA Bihać Hadis Jusić, koji su jučer uhapšeni u Bihaću danas će biti predati Tužilaštvu USK zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja dok su Jadranka Redžić i Jasmina Ibrahimpašić nakon saslušanja u policiji puštene na slobodu. 

Svi oni se, navodno, dovode u vezu sa slučajem “Komrad” kada je Grad Bihać otkupio zemljište uz naknadu da bi ovu parcelu u centru grada prodao investitoru kompaniji “Agram” iz Zagreba koji gradi objekat vrijedan 40 miliona maraka. 

Bivši gradonačelnik Bihaća, zajedno sa njegovom suprugom, te saradnikom Smailom Toromanovićem, hapšen je i u akciji "Una 2016" koju su po nalogu Tužilaštva USK izveli pripadnici FUP-a. Galijašević je tad uhapšen u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simulacije primopredaje novca. Prema optužnici koja je kasnije protiv njega potvrđena, on je u svom kabinetu od jednog bihaćkog poduzetnika tražio i uzeo 10.000 maraka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije