open-navfaktor-logo
search
Napušta li Juve?
Garantuje 25 golova: Englezi najavljuju spektakularan transfer Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo u ljeto 2018. godine preselio je iz madridskog Reala u Juventus za 117 miliona eura, ali toliko željeni naslov u Ligi prvaka Staroj dami još nije osigurao.
10.11.2020. u 19:04
get url
text

S njim u sastavu Juventus je nastavio dominaciju u Italiji, ali to je mogao i bez njega, pa se u Torinu navodno razmišlja o prodaji Portugalca.

Naravno, nije samo izostanak tog rezultatskog iskoraka razlog zbog kojeg, navodno, Juventus želi prodati Ronalda, već činjenica da Portugalac stvara veliki financijski pritisak na klupski budžet.

No, bez obzira na to što ima već 35 godina, Ronaldo je još uvijek fizički spreman za najveće izazove i zato ga bivši irski reprezentativac, a danas stručni komentator na CBS Sportu, Andy Townsend vidi kao prevagu koja nedostaje Pepu Guardioli u Manchester Cityju, prenosi tportal. Townsend, koji je tokom karijere igrao i za brojne engleske klubove, poput Chelseaja, Aston Ville, West Bromwich Albiona, izjavio je kako bi Ronaldo sigurno Guardioli mogao osigurati 25 golova i da je vrijeme da Građani nađu zamjenu za često povrijeđenog Sergija Agüera.

- Ako želite igrača koji će zabijati golove, onda vam je najbolji izbor Ronaldo koji je ultimativna mašina za golove. Messi je sjajan, ali Ronaldo želi da ga se upamti kao najvećeg i napravit će sve da tako bude. U onom je razdoblju kad mu se oči zasvijetle svaki put kad dobije priliku izvesti slobodni udarac iz bilo kojeg kuta. Kad god dobije priliku pucati, pucat će. Čak i kad su drugi u boljem položaju, zaboravite na dodavanje - poručio je Townsend.

Sve to lijepo zvuči, ali pitanje je koliko je istine u ovim njegovim riječima, te kako bi Guardiola i Ronaldo sarađivali.

Tim prije što znamo da je Ronaldo prije dolaska u Real nosio dres velikog gradskog rivala, Manchester Uniteda i da mu taj Crveni dio grada ne bi nikad oprostio odlazak u City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.