open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Juveom
Garcia na zanimljiv način upozorio na Pjanića: On napadačima dostavlja municiju
Takmičenje u Ligi prvaka fudbaleri Juventusa nastavljaju sljedeće sedmice gostovanjem kod Lyona u prvom meču osmine finala.
20.02.2020. u 11:53
get url
text

Iako još nije izvjesno da li će fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić biti u konkurenciji za meč protiv njegovog bivšeg tima, trener Lyona Rudi Garcia kazao je kako se veznjaku Juventusa ne smije ostavljati mnogo mjesta.

Garcia je itekako upoznat s Pjanićevim kvalitetama, s obzirom na to da su usko sarađivali u vrijeme dok je sadašnji trener Lyona sjedio na klupi Rome.

- Bit će mi zadovoljstvo što ću opet vidjeti Pjanića i Szczesnyja. Miretu ne smijemo ostaviti mnogo slobodnog prostora jer je on igrač koji napadače snabdijeva s mnogo municije, a tu ne računam samo na njegove udarce - kazao je Garcia za Corriere dello Sport.

Pjanić se povrijedio proteklog vikenda u susretu između Juventusa i Brescije, i to svega sedam minuta nakon što je dobio priliku za igru u drugom poluvremenu. Nakon obavljenih ljekarskih pregleda ustanovljeno je da nije ozbiljnije povrijeđen, ali je odlučeno da će pauzirati narednih nekoliko dana. Ostaje da se vidi da li će putovati na duel protiv bivšeg kluba koji predvodi njegov nekadašnji trener.

Utakmica između Lyona i Juventusa igra se naredne srijede s početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.