open-navfaktor-logo
search
Nesuglasice
Gareth Bale neće putovati s Realom na turnir u Minhen
Sve je već bilo dogovoreno između Velšanina i Jiangsu Suninga, ali predsjednik Reala Florentino Perez blokirao je transfer u posljednjem momentu nakon što je tražio odštetu od Kineza
29.07.2019. u 20:48
get url
text

Gareth Bale neće putovati s Real Madridom na turnir u Minhen u Njemačkoj nakon što je njegov prelazak u Kinu blokirala uprava madridskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sve je već bilo dogovoreno između Velšanina i Jiangsu Suninga, ali predsjednik Reala Florentino Perez blokirao je transfer u posljednjem momentu nakon što je tražio odštetu od Kineza.

- Bale je bijesan zbog načina na koji ga sada tretiraju Zinedine Zidane i Florentino Perez. Zidane mu sigurno neće dati minutažu - tvrdi engleski Telegraph.

Baleovi agenti također ne vjeruju da će se odlazak iz Reala dogoditi u ovom prijelaznom roku pa je ostanak najvjerovatnija opcija.

Moglo bi se čak desiti da Velšanin sedmično prima platu od 650 hiljada eura, a da ne igra nogomet. Bale s Realom ima ugovor još tri godine.

Nedavno su španski mediji pisali da će Bale potpisati trogodišnji ugovor s kineskim Jiangsu Suningom. U kineskom klubu godišnje je trebao zarađivati 22 miliona eura.

Bale je karijeru počeo u Southamptonu nakon čega je prešao u Tottenham Hotspur, odakle je 2013. godine potpisao za Real Madrid za koji je upisao 155 nastupa i postigao 78 golova.

U dresu reprezentacije Velsa je upisao 77 nastupa i postigao 31 gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.