open-navfaktor-logo
search
Uvrede za goste
"Gazi balije" odjekivalo sa tribina Pecare, šta je zapazio delegat?
Da je uvreda sa tribina bilo, da se naslutiti i prema statusu koje je nakon utakmice na svom Facebook profilu objavio Semir Bukvić, rezervni golman ekipe iz Doboja Kod Kaknja
04.11.2018. u 21:16
get url
text
Široki Brijeg - Mladost 1:1

Posljednjau utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Mladosti okonačana je rezultatom 1:1.

Tim sa Pecare upisao je tako osmi ovosezonski remi, po čemu je trenutno rekorder u PLBiH.

Susret u kojem su dva tima podijelili bodove obilježili su i navijači ispadi, preciznije rečeno neprimjerena skandiranja i vrijeđenja gostujućih fudbalera na nacionalnoj osnovi.

Da je bilo ružnih povika sa tribina u svoj izvještaju naveo je i delegat utakmice na Pecari Lazar Martinović iz Čapljine.

- Organizacija utakmice po propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH. Klub domaćin osigurao sve uvjete potrebne za odigravanje utakmice. Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, prema propozicijama takmičenja, dostavili spiskove sa jasno označenim igračima do 21 godine i igračima stranim državljanima. Izvršen pregled sportskih legitimacija i licenci bez primjedbi. Na terenu, za vrijeme igre, nije bilo incidenata, dok je u dijelu tribine gdje su bili domaći navijači bilo nwsportskog ponašanja (pirotehnika, navijanje), više u izvještaju. Doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih lica fer i korektan - napisao je Martinović.

Da je uvreda sa tribina bilo, da se naslutiti i prema statusu koje je nakon utakmice na svom Facebook profilu objavio Semir Bukvić, rezervni golman ekipe iz Doboja Kod Kaknja.

- Bosna je bila, Bosna je sada i Bosne će uvijek biti. Ja nisam "BALIJA". Ja sam Bosanac i Hercegovac. Sramota!!! - napisao je Bukvić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.