open-navfaktor-logo
search
Kad Semir pravi nemir
Gdje bi Željezničar bio bez Štilićevih golova i asistencija?
Fudbaleri Željezničara ovog vikenda trebali su na Grbavici ugostiti Čelik, a već sljedećeg je na programu bio gradski derbi protiv Sarajeva.
13.03.2020. u 10:18
get url
text

Ipak, ljubitelji domaćeg fudbala neko vrijeme će odmoriti od najvažnije sporedne stvari na svijetu jer je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u četvrtak donio odluku o odgodi Premijer lige do daljnjeg.

Najtrofejniji bh. klub na neplaniranu pauzu otišao je nakon minimalne pobjede nad Tuzla Cityjem, koju je Plavima donijela majstorija Semira Štilića iz slobodnog udarca. Povratak iskusnog veznjaka na Grbavicu početkom ove sezone rezultiralo je pravom euforijom. Da sve nije bilo bez razloga 32-godišnji fudbaler potvrdio je kroz nastupe u PLBiH, ali i u Kupu.

Prva violina Željezničara, koji je odlaskom Sulejmana Krpića postao novi kapiten, u 14 ovosezonskih nastupa u PLBiH postigao osam golova i pet asistencija.

Koliko je ofanzivni veznjak bitan za ekipu Amara Osima najbolje govori podatak da bi drugoplasirani Željo (42 boda), da nije bilo Štilićevih golova i asistencija, imao deset bodova manje. Preciznije rečeno zauzimao bi tek šestu poziciju s 32 boda, koliko trenutno imaju Široki Brijeg i Velež.

Štilić je prvom ovosezonskom asistencijom Želji donio bod na gostovanju kod Veleža (1:1). Pogodak i asistencija bivši fudbaler Lecha upisao je u domaćem trijumfu protiv Mladosti (2:1), dok je nova tri boda klubu iz Zvorničke 27 donio s dva gola i asistencijom u pobjedi nad Sarajevom (3:1).

Sa sjajnim slobodnjakom protiv Tuzla Cityja Štilić je svoj bodovni učinak zaokružio na deset.

Osim susreta u kojima je on svojim golovima i asistencijama odlučivao pobjednika, vrijedi reći da je značajan doprinos dao i u pobjedama nad Zvijezdom 09 (6:0, gol i asistencija) i Slobodom (4:0, gol i asistencija). Kad bi se Želji za Štilićev doprinos u ove dvije pobjede oduzeo još po jedan bod, onda bi se nalazio na osmoj poziciji premijerligaške tabele s 30 osvojenih bodova.

Iz svega nije teško zaključiti koliko je bivši bh. reprezentativac ecensijalan za matični klub u koji se vratio početkom ove sezone, a o njegovim majstorijama iz ove sezone suvišno je i pričati...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.