open-navfaktor-logo
search
Podijeljeni troškovi
Gdje će se u općini Centar na zgradama postaviti nove fasade
Nakon što je tokom protekle dvije godine uspješno realizovan projekat postavljanja termofasada, utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u sarajevskoj općini Centar, projekat je nastavljen i u 2020. godini.
06.08.2020. u 07:59
get url
text

Po okončanju Javnog poziva prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termofasada, utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, dobio je podršku većine vijećnika na osnovu čega je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada Sarajevostan i Hetig.

Na osnovu pristiglih zahtjeva i priložene dokumentacije sačinjena je lista za sufinansiranje i utvrđena visina sredstava koje će Općina sufinansirati (maksimalno do 50 posto), dok će ostatak troškova snositi stanari.

Sredstva u iznosu od 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Postavljanje termofasade na zgradi u ulici La Benevolencija Općina je sufinansirala sa 14.535 maraka, a radovi su završeni prošle sedmice. Radovi na postavljanju termo fasada u ulici Nahorevska 14 koje Općina Centar sufinansira sa 12.804 KM i u ulici Radićeva 4 za šta je Općina izdvojila 8.390 KM radovi su u toku. 

Podsjećamo, unazad dvije godine na području ove lokalne zajednice uspješno je realizovan projekat postavljanja termofasada, utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru i to: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Patriotske lige 38 i Jezero 5 za šta je Općina Centar izdvojila oko 300.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.