open-navfaktor-logo
search
Predavanja kod velikana
Generalni sekretar FK Željezničar primljen na prestižni ECA klupski menadžment program
Program je osmišljen kako bi sudionicima pružio detaljne informacije o funkcionisanju i upravljanju kluba
27.09.2019. u 16:56
get url
text

FK Željezničar je punopravni član Evropske asocijacije klubova koja je u saradnji sa Stockholm Business School i LTT Sports organizovala Program o klupskom menadžmentu, a među sudionicima naći će se i generalni sekretar kluba sa Grbavice, Faruk Brković.

- ECA Program o klupskom menadžmentu okupit će 40 sudionika koji su odabrani između 169 kandidata, a među odabranim je i generalni sekretar našeg kluba. Program će trajati godinu i po dana, a prva sesija održat će se u Juventusu. Potom će uslijediti predavanja kod klubova Ajax, Helsinki, Benfica, Tottenhem i Crvena zvezda - saopćili su iz Zvorničke 27.

Program je osmišljen kako bi sudionicima pružio detaljne informacije o funkcionisanju i upravljanju kluba, a cilj je da se omogući prilika da se uči od najboljih iz svijeta fudbala. Predavači će biti bivši istaknuti fudbaleri, rukovodioci u najvećim evropskim klubovima i akademski stručnjaci koji su specijalizirani za područja poput upravljanja i liderstva.

Sa Grbavice su istaknuli da je razvoj profesionalnih performansi jedan je od pravaca kojima Željezničar želi ojačati infrastrukturu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.