open-navfaktor-logo
search
Izjavio da nije znao
George Clooney dio kompanije u kojoj djecu iskorištavaju za teški rad
George Clooney, 58-godišnji glumac, prema svemu sudeći, na dobrom je putu da uništi svoju reputaciju filantropa i dobrotvorca. Naime, dokumentarna serija "Dispatches" otkrila je kako na plantažama Gvatemale djeca rade osam sati dnevno za manje od šest dolara, a dio poznate kompanije upravo je George.
29.02.2020. u 17:00
get url
text

Kako piše Daily Mail, oskarovac je istaknuo da poznati proizvođač kafe ima pune ruke posla nakon što je u dokumentarcu otkriveno da su kod njih zaposlena djeca koja beru kafu i prenose teške terete.

George je inače kao ambasador te kompanije posljednjih 14 godina zaradio oko 40 miliona dolara, a nada se da će se neke stvari promijeniti u njihovom vodstvu.

- Bio sam iznenađen i tužan kada sam vidio priču o djeci koja tamo rade i uvjetima u kojima preživljavaju. Upravni odbor i cijela ova kompanija očito imaju još pune ruke posla da isprave neke stvari. Ali, sve će biti ispravljeno - rekao je Clooney.

Priznao je i kako se nada da će novinar koji je razotkrio priču nastaviti izvještavati o svemu te da će otkriti detaljne uvjete pod kojima rade svi zaposlenici na plantažama kafe.

- Kao dječak radio sam na farmi duhana svog djeda u Kentuckyju i svjestan sam svih problema koji se tiču rada djece. I sam sam tada imao 12 godina – dodao je glumac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.