navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šta je njegova tajna

George Clooney otkrio navike u prehrani zbog kojih izgleda sjajno i u sedmoj deceniji

George Clooney (61), osim po svojim ulogama, poznat je i po besprijekornom izgledu.

Objavljeno: 05.06.2022. u 15:18
get url
text

Zahvaljujući sijedoj kosi i bradi, šarmu, izgledu, slavni glumac i dalje mami uzdahe žena diljem svijeta.

No, ne krije da svoj dobar izgled i vrhunsku formu duguje i kvalitetnoj prehrani.

Prema magazinu People, George gotovo svake večeri uživa u porodičnim večerama, a za ukusna jela zaslužan je njihov vrhunski chef ili bolje rečeno chefica Viviana Frizzi jer su i Clooney i njegova supruga Amal - loši kuhari.

Kako je i sam Clooney rekao u intervjuu za People, njihova chefica Viviana može napraviti sve što poželite, uključujući i ručno rađene njoke s pestom koji su toliko ukusni kako biste se mogli rasplakati.

Amal i George često ostaju kod kuće upravo zbog svojih blizanaca, Elle i Alexandera, jer kako George kaže, izlaženje van više nije tako jednostavno i zabavno kao što je to nekada bilo, prenosi eatthis.com.

No, poznato je da porodične večere pomažu produžiti dugovječnost i sreću.

Prema Blue Zone Diet, imati snažne društvene veze s osjećajem svrhe i zajednice, uključujući i stavljanje porodice na prvo mjesto, načini su zbog kojih možete doživjeti i 100 godina.

Dodatni bonus je što i hrana koju jedu Clooneyevi poklapa se sa izborima Plave zone.

Njihova kuharica dolazi iz Italije, iste zemlje koja ima Sardiniju - jedan od pet dijelova s najvećim postotkom ljudi na svijetu koji žive 100 godina ili više.

Jedu svježe pripremljena i domaća jela u kojima uživa cijela porodica.

Prema Peopleu, George i Amal primjera radi uživaju i u pizzi sa salatom rukolom.

Njihova chefica kuha sve, od sushija do libanonske i indijske kuhinje. Također kuha rižota i druga italijanska jela.

- Blizanci nisu izbirljivi u hrani. Oni će pojesti losos, rižoto od paradajza, pizzu i ricottu s malinama - kaže kuharica Frizzi.

Koliko god George uživao u svježim i hranjivim obrocima, radije bi sjedio sa svojom porodicom i uživao u hrani nego je zapravo kuhao.

- Iskreno, Amal i ja smo toliko loši kuhari da bi svaka lekcija koju nas Vivi želi naučiti o tome bila kao da učimo kita da leti - rekao je Clooney za People.