navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zauzeti hitmejker

Geronimo priprema nove pjesme za Halida Bešlića, Crvenu jabuku, Mirka Perković Pokya...

Mirko Šenkovski Geronimo priprema nove pjesme za Halida Bešlića, Crvenu jabuku, Aidu Husanović, Mirka Perković Pokya...

Objavljeno: 07.05.2023. u 13:39
get url
text

- Stvarno me očekuje radno ljeto jer imamo veliki broj projekata na kojima radim. Veliki je broj pjevača iz dijaspore koji žele da im radim albume, a posljednji u nizu je Mirko Perković Poky iz Livna, koji već četrnaest godina živi na relaciji Berlin – Minhen. Ovaj muzički materijal sadržavat će 12 autorskih pjesama, a snima se u Sarajevu i Zagrebu, dok će u Londonu biti finaliziran - kaže Šenkovski.

Prvi album Perković je uradio u saradnji sa Larisom Pašalićem 2005. godine, a pet godina poslije muzički materijal je snimio a producentom Sašom Živanovim iz Bugojna. Uz autorske pjesme, radi i svira muzičke obrade.

- Narodski sam čovjek. Na albumu će biti i tambure i harmonike, ono što ljudi i vole. Sa Geronimom se dugo poznajem i u razgovoru smo odlučili da krenem tim profesionalnijim i ozbiljnijim muzičkim putem. Želim ispuniti svoju želju da uradim nešto kvalitetno i dobro, da imam jednog vrhunskog autora i vrhunsku produkciju, kako bih mogao reći to je moje za sva vremena. Najbitnije mi je da ja budem zadovoljan, a ne moram imati niti jedan hit – kaže Mirko Perković Poky.

Mirko Perković Poky