open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Gerontološki centar u Sarajevu: Novi kreveti i posteljine za štićenike
Oni zaslužuju našu punu podršku i bit ćemo sa njima i za Novu godinu kako bi se osjetili dijelom spektakla koji i ove godine pripremamo, kaže gradonačelnik Skaka
25.12.2019. u 17:09
get url
text

Grad Sarajevo pružio je podršku radu Gerontološkog centra u Sarajevu, institucije koja se brine o starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama. Osigurani su novi kreveti i posteljine za štićenike ove kantonalne institucije.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, sa saradnicima je jutros posjetio Centar, te u društvu direktorice Melise Alibašić-Hadžić obišao štićenike i najavio da će Grad Sarajevo organizirati proslavu Nove godine 31.12. za korisnike u Centru, na kojoj će im se pridružiti i gradonačelnik.

- Bila mi je čast provesti vrijeme sa štićenicima, upravom i uposlenicima Gerentološkog centra. Oni zaslužuju našu punu podršku i bit ćemo sa njima i za Novu godinu kako bi se osjetili dijelom spektakla koji i ove godine pripremamo. Na izvjestan način, briga o njima je obraz cjelokupnog društva i države. Grad Sarajevo se priključio podršci sa željom da boravak štićenika bude ugodniji, ali je ovo svakako potvrda dobre saradnje sa upravom Centra – poručio je gradonačelnik Skaka.

U Gerontološkom centru se provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti. Direktorica Alibašić-Hadžić ističe da se radi o vrlo vrijednoj pomoći za ovaj Centar.

- Imamo vrlo dobru saradnju sa Gradom. Veoma nam je drago da se gradonačelnik odazvao našoj molbi jer je ova kategorija jako ugrožena. Imamo medicinske krevete koji su stari decenijama, neki nisu funkcionalni. Novi kreveti nam mnogo znače, kao i više od 300 novih posteljina. Također, štićenike je obradovala najava gradonačelnika da će biti sa nama za Novu godinu – rekla je Alibašić-Hadžić.

Gradonačelnik Skaka je tokom posjete pohvalio rad ove institucije, naglašavajući njenu ulogu i značaj brige o ovoj populaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.