open-navfaktor-logo
search
Kraj saradnje
Gianluigi Buffon napušta PSG
Proslavljeni italijanski golman istakao je kako se u Parizu osjećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima
05.06.2019. u 19:44
get url
text

Proslavljeni italijanski golman Gianluigi Buffon (41) napustio je redove francuskog prvaka Paris Saint-Germaina nakon samo jedne sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

- Moja avantura izvan Italije se završava. PSG je predložio obnovu ugovora, međutim nisam prihvatio ponudu. Želim se zahvaliti svima na svemu što sam imao priliku biti u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo zajednički podijelili - kazao je Buffon.

Istakao je kako se u Parizu osjećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima.

- Ernest Hemingway je napisao da postoje samo dva mjesta na svijetu gdje ljudi mogu živjeti sretno - kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvijek ostati moj dom, allez Paris! Hvala vam i sretno u svemu - dodao je Buffon.

Uprava PSG-a je također saopćila da neće produžiti saradnju s Buffonom koji je na golu pariskog velikana upisao 25 nastupa osvojivši Le Championnat.

Još nije poznato gdje će Buffon braniti, ali je odlučan nastaviti karijeru. Italijanski mediji pišu kako je već dobio nekoliko ozbiljnih ponuda.

Buffon je karijeru započeo u Parmi gdje je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja pri čemu i Kup UEFA (1999), dok je na golu torinske Stare dame osvojio čak 19 trofeja pri čemu devet naslova prvaka Italije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.