open-navfaktor-logo
search
Euro 2020
Gibon Kent rastužio Hrvatsku pred meč protiv Španije
U utakmici osmine završnice Evropskog fudbalskog prvenstva između Hrvatske i Španije, koja se igra večeras u Kopenhagenu, prema procjeni porodice bjelorukih gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba, moglo bi biti zanimljivo.
28.06.2021. u 13:44
get url
text

Jutrošnja akcija gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba najavljuje pobjedu Furije nad Vatrenim, no pokazalo se u više navrata kako i giboni mogu pogriješiti u svojoj prognozi, javlja Anadolu Agency (AA).

Kad su izašle iz unutarnje nastambe na otvoreno, gibonica Fiona je odjurila prema kutiji sa zastavom Hrvatske, a Dora prema onoj s obilježjem Španije. Njihova mama Kulička došla je mirno za svojim kćerima i počastila se voćem iz hrvatske kutije. Ženski dio porodice još se neko vrijeme vrzmao oko slasnog voća i povrća kad im se približio Kent.

Ispred nastambe gibona tada se napetost mogla rezati nožem. Okupljeni su netremice posmatrali prema kojoj će kutiji krenuti Kentova ruka. Naime, upravo je otac porodice zagrebačkih gibona glavni prognostičar pobjednika utakmica u kojima igra Hrvatska, ističu voditelji zagrebačkog zoološkog vrta.

- Kent je dugo razmišljao koju kutiju izabrati, te se na kraju poslužio voćem iz španske kutije. Tu njegovu prognozu želimo pribrojiti onim pogrešnim kakve je već imao na ovom Evropskom prvenstvu. Uzdamo se u snagu Vatrenih i vjerujemo u pobjedu Hrvatske - kazao je Damir Skok, direktor Zoološkog vrta grada Zagreba.

Ako se Kentova prognoza ispostavi netačnom, hrvatsku reprezentaciju čeka utakmica četvrtfinala u petak protiv boljeg iz drugog večerašnjeg duela Francuska - Švicarska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.