Prva noć SFF-a

Glamur Hollywooda ispred Narodnog pozorišta: Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom

Objavljeno: 16.08.2019. u 20:36 Autor: M. Ču.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da većina slika sa SFF-a ode sa crvenog tepiha, pa mu je drago da je ove godine taj tepih spoj tradicionalnog i savremenog

Inspirisan ćilimom iz Sarajeva iz 1930. godine, koji se nalazi u zbirci Zemaljskog muzeja BiH, novi crveni tepih Sarajevo Film Festivala večeras je ispred Narodnog pozorišta Sarajevo dočekao svoje prve goste.

Tradicionalno i savremeno utkano u tepih savršeno se uklopilo u filmsku sarajevsku priču, a oduševljenje nisu krili brojni gosti među kojima su: Goran Bogdan, Nikola Kojo, Branko Đurić u društvu supruge Tanje i kćerke Zale, Alma Prica, Fadil Novalić, Gordana Boban, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović sa suprugom, Pjer i Jasna Žalica,  Abdulah Skaka, Milan Bandić, Mirvad Kurić, Edin Forto, Hanka Paldum, Božo Vrećo, Tarik Filipović sa suprugom Lejlom...

Foto: Damir Hodžić

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da većina slika sa SFF-a ode sa crvenog tepiha, pa mu je drago da je ove godine taj tepih spoj tradicionalnog i savremenog.

Tepihom su prošetali i članovi žirija Takmičarskog igranog programa.

Tepihom su prošetali i oskarovci: Danis Tanović sa suprugom, Eugenio Caballero, Pawel Pawlikowski i Alejandro Gonzalez Inarituu.

- Oduševljen sam festivalom i festivalskom atmosferom. Sarajevo Film Festival je jedan od najboljih festivala na kojem sam bio - kazao je Alejandro Gonzalez Inarituu.

Pawlikowski i Inarituu specijalni su gosti Festivala i bit će im uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Ipak, najveće simpatije i aplauz publike okupljene oko crvenog tepiha, dobile su ljepotice: Džejla Glavović, glumica Jelena Veljača, te manekenke Amra Silajdžić-Džeko i Sarah Čerkez. 

Brojnim medijskim ekipama na crvenom tepihu pozirala je i ekipa filma "Sin", predvođena rediteljicom Ines Tanović, čijom će svjetskom premijerom početi jubilarni Festival i utrka za nagradu Srce Sarajeva.

Foto: Damir Hodžić

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije