open-navfaktor-logo
search
Dodijeljena priznanja
Glasalo više od 15.000 ispitanika: Ovo je TOP 10 poslodavaca za 2022. godinu
U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana je svečana ceremonija dodjele priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu", koju već 16. put organizira kompanija Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba).
11.02.2023. u 09:01
get url
text
Najpožwljinij poslodavac

Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu je kompanija dm drogerie markt d.o.o., kojoj je ova titula dodijeljena već sedmu godinu zaredom.

Među TOP 10 poslodavaca za 2022. godinu, poslije prvoplasirane dm drogerie markt d.o.o., našle su se kompanije: HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, BH Telecom d.d., Telemach BH d.o.o., VIOLETA d.o.o. Grude, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, BINGO d.o.o. Tuzla, Bosnalijek d.d., UniCredit Bank d.d. Mostar, m:tel.

Cilj projekta "Najpoželjniji poslodavac", kako su saopćili organizatori manifestacije, jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se unapređuje imidž privatnog sektora kao poslodavca.

Visina plate je među najvažnijim razlozima za odabir poslodavca u 2022. godini.

Razlozi zbog kojih ispitanici glasaju, odnosno faktori koji utiču na izbor najpoželjnijih poslodavaca nisu se mnogo promijenili od prošle godine, izuzev faktora visine plate koji se sad nalazi u presudnim faktorima za odabir najpoželjnijih poslodavaca. Ključna 4 razloga za izbor najpoželjnijeg poslodavca u 2022. godini su: dobar odnos prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja radnog mjesta i visina plate, navodi se u saopćenju za javnost.

Ove godine nominovano je 420 kompanija za koje je glasalo više od 15.000 ispitanika. Istraživanje je provedeno putem online ankete na portalu MojPosao.ba.

Čak 39% ispitanika je navelo da bi bilo spremno preseliti se u drugi grad, ako bi dobili dodatne beneficije. Beneficije koje se očekuju od budućeg poslodavca su: fleksibilno radno vrijeme, druženja i putovanja u organizaciji firme, dodatni slobodni dani, rad od kuće, te plaćeni dodatni zdravstveni pregledi.

Najatraktivniji sektori za rad prema ovom istraživanju su maloprodaja, telekomunikacije, te nafta i plin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.